opdrachtEen schilderij in opdracht laten maken

Misschien was het niet in je gedachten om speciaal een schilderij in opdracht te laten maken, maar waarom ook niet? In mijn geval, ik doe niet anders dan jouw verhaal of input omtoveren naar een vrolijk (als je dat wil) en kleurrijk (als je dat wil) schilderij.

Wanneer je jouw eigen schilderij laat maken, dan is het mogelijk om deze echt persoonlijk te maken. Dit kan zijn door jouw of jullie passies op doek te laten schilderen. Je kinderen, een ode aan je vrouw of gezin, of dat bijvoorbeeld de stad waar je opgegroeid bent of trots op bent verwerkt is in het schilderij, alles kan.

In de basis moet het vooral een super tof schilderij worden

Wat het belangrijkste is, is dat het schilderij natuurlijk gewoon super tof is voor de plek die je hebt uitgekozen. Vanaf daar begint de opdracht en de opdrachtgever staat centraal, want het is jouw verhaal die ik op doek ga maken, maar ik maak het zoals ik het kan en graag maak. Op mijn website kun je al een beetje zien welke schilderijen ik zoal in het verleden heb gemaakt.  

Voordat ik een schilderij in opdracht ga maken, maak ik altijd eerst een schets

Toen ik net begon met schilderen (zo’n 10 jaar geleden) was het een verassing welk schilderij je zou krijgen van mij, maar ik kwam er achter dat iedereen het eigenlijk veel prettiger vindt om gewoon van te voren te zien wat er in dat koppie van mij omgaat en zo ben ik gaan leren hoe ik dat het beste kan doen. Tegenwoordig maak ik al mijn schetsen op de computer. Wanneer ik klaar ben met het maken van de schets, dan stuur ik m door naar jou en dan kan je gewoon aangeven of je het leuk vindt of niet. Ik zal hier wat voorbeelden van geven.

Vier het leven

Persoonlijker dan dit schilderij kan bijna niet :-). Ik kreeg een mailtje met de vraag of ik een schilderij wilde maken over hen als stelletje. Ze waren beiden heel erg lang getrouwd geweest, gaan scheiden uiteindelijk en toen elkaar gevonden en nu zijn ze super mega gelukkig ! Ze hebben mij een paar passies doorgestuurd die ze samen delen. Ik pikte op dat voor hen nu het leven een feest is, dus ik begon eigenlijk met slingers op te hangen. Ook zijn de steden waar ze vandaan komen en waar ze nu wonen verwerkt in het schilderij. Ze zijn er erg blij mee.

De Hurkies

De familie Hurk wilde graag een groot schilderij laten maken wat sloeg op het gezin. Reizen was wel hun ding en daardoor hebben we er voor gekozen om een schilderij te maken die zou gaan over alle toffe plekken op aarde waar ze zijn geweest samen. Dit schilderij is gemaakt op een doek van 150 centimeter bij 250 centimeteren hangt in het prachtige Rotterdam :-).

Capetown

Soms wil je graag iets hebben om naar te kijken wanneer je fantastische herinneringen hebt aan een mooi land of een mooie stad. Daarom mocht ik dit schilderij van Kaapstad maken om een onderdeel te zijn van de herinnering :-). Op de achtergrond zie je bekende berg van Kaapstad en uiteraard de gekleurde huisjes. Het lampje staat voor waar je je thuis voelt.

Ik heb nog veel meer voorbeelden, dus mocht je graag iets willen zien, anders dan hier staat, stuur mij dan aub gewoon een mailtje :P. 

De kosten voor het laten maken van een schilderij in opdracht

Ik bereken mijn prijzen altijd naar aanleiding van het formaat doek dat je graag zou willen hebben. Standaard werk ik altijd met mooie materialen, maar het kan zijn dat je om budget redenen toch liever kiest voor een iets goedkoper doek bijvoorbeeld. Dat kan, geen probleem… Meer informatie over de prijs voor het laten maken van een schilderij.

 

 

Om er achter te komen of ik je eventueel kan helpen is het belangrijk om met elkaar in gesprek te zijn. Vraag daarom alles wat er in je opkomt, of bel of app gewoon eventjes. Ik kan je eventueel voorbeelden sturen, of even een opzetje voor je maken als dat je helpt om je keus makkelijker te maken.

Martijn de Groot

+31 (0) 640007539

www.art4dummies.nl

Art 4 Dummies

Fagotstraat 33

3208 DE Spijkenisse